Preview Halve marathon van Egmond 2020

Aankomende zondag is het weer zover: de Halve marathon van Egmond. Deze winterklassieker is vaak mijn eerste wedstrijd van het jaar. Dit blijkt ook wel uit de tijden die ik neerzet tijdens deze loop, daar ik niet altijd superfit aan de start verschijn. Iets met ‘off-season’ en feestdagen.

Een overzicht van de eindtijden van mijn vorige deelnames:

2008: 01:58:43
2009: 02:08:44
2012: 02:15:34
2016: 02:08:06
2019: 02:06:39

Doelstelling

Sinds mijn deelname aan de Zevenheuvelenloop 2019 heb ik mij als doel gesteld om elke wedstrijd waar ik vanaf nu aan meedoe sneller te lopen dan mijn PR op die wedstrijd. Voor de Halve marathon van Egmond zou dit in beginsel niet zo’n heel groot probleem moeten zijn, daar mijn PR op deze loop nu niet echt superscherp is met een 01:58:43. Mijn doel is dus om in ieder geval een tijd onder de 01:58 neer te zetten. Tactiek: een pacer opzoeken die rond de 1:50:00 loopt en daar gewoon lekker achter blijven plakken voor zolang het gaat.

Weersvoorspellingen

Het weer zit niet echt mee. Met een neerslagkans van 60%, een temperatuur rond de 5 graden en windkracht 4 vanuit het zuidwesten beloofd het weer een barre editie te worden. Gelukkig is het laag water zodat er over een breed strand gelopen wordt, al zal die volle bak tegenwind het daar niet makkelijker op maken. Al met al vormt dit een goede training voor mijn Arctic Marathon.

Cheer me on

Ik verwacht heus niet dat iedereen massaal naar Egmond afreist om me aan te moedigen. Digitaal aanmoedigen is echter meer dan welkom! Dit kan via mijn Facebook-pagina. Op de hoogte blijven van mijn vorderingen tijdens de hardloopwedstrijd? Download dan de app van de halve marathon van Egmond, zodat je me kunt volgen. Voer mijn startnummer (3577) in, en blijf op de hoogte van mijn (tussen)tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *