Almost one week to go…

Nog een ruim anderhalve week en dan is het zo ver: de Houtribdijk-run. Nog even te gaan dus, maar voor je het weet is het zover. Samen met mijn broertje ga ik de volledige Houtribdijk afrennen, van Lelystad naar Bovenkarspel. Voor hem zal het een piece of cake zijn; hij zit aan het einde van zijn marathon-schema dus loopt nu al afstanden van 30+ kilometer. Mijn langste afstand ooit gelopen is echter 25 kilometer, dus voor mij zal het zeker een uitdaging  gaan worden.

Toch heb ik er zin in. Er gaan een aantal vrienden mee. Zo gaan Daan en William de dijk heen en weer fietsen op de racefiets en zal neef Niels al fietsend mij en Stefan begeleiden. Het is dus niet alleen een sportieve uitdaging maar ook een soort samenzijn, waar ieder op zijn eigen manier bezig is met sport. Ikzelf die de uitdaging aanga om de dijk een keer volledig te lopen, Stefan die een training afwerkt in aanloop van de marathon, Daan die steeds langere afstanden gaat fietsen op de racefiets, William die Daan een beetje op sleeptouw zal nemen maar vooral ook zelf een lekker stukje gaat fietsen en natuurlijk Niels die de spierpijn van zijn Obstacle run van die dag ervoor uit de benen fietst en zijn neefjes bijstaat in hun running-quest. Ik vind het leuk dat sport op deze manier mensen bij elkaar brengt en ieder op zijn eigen manier bezig laat zijn met zijn eigen doel.

Het zal mij benieuwen. De dijk is lang. Het uitzicht is eindeloos. Het zal zeker geen makkie worden. Belangrijk is dat ik snel in mijn ‘zone’ kom en in een lekkere cadans de dijk overhobbel. Eenmaal bij Enkhuizen lukt die laatste 5 kilometer naar Bovenkarspel ook wel, denk ik. We gaan het meemaken. Wel even hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn, want dat is in Nederland nog wel een dingetje. De weersvoorspellingen spreken tot nu van een bewolkte dag met af en toe een zonnetje. De wind zou uit het Zuiden komen, wat  gunstig is. Nu vind ik hardlopen in de regen helemaal niet erg. Maar voor de boys op de fiets is het verre van wenselijk, denk ik zo. Fingers crossed dus.

Er zijn mensen die zich bij dit soort activiteiten altijd afvragen: ‘why?‘ Ik beantwoord deze vraag dan met een wedervraag: ‘why the hell not?!‘  Daag jezelf uit, stel een doel en ga ervoor. Denken dat je het kunt is al de halve overwinning. Of het nu 10 push-ups zijn, een 5-kilometer loop, een marathon of een lange wandeling.

Ben je in de buurt die dag? Of lijkt het je leuk om vanaf Enkhuizen aan te sluiten en een stukje mee te hobbelen? Join in!

1024px-Houtribdijk

Vanaf hier; immer geradeaus..

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Eén reactie op “Almost one week to go…”

  1. Johan avatar
    Johan

    Veel sport plezier ..mannen …goed bezig 👍…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *