Moti-VERINGskracht

Tussen deze en mijn laatste post zitten bijna 4 maanden. Het is lang stil geweest op deze website. Even heb ik getwijfeld of ik dit bericht wel moest schrijven, maar ik vind dat ik het mijn volgers verschuldigd ben. Er is een hoop gebeurd en ik kan niet op deze site verdergaan alsof er niets gebeurd is. Niet alleen de leuke maar ook de niet leuke gebeurtenissen moeten gedeeld worden.

Zoals sommigen van jullie wisten was mijn vrouw al geruime tijd ernstig ziek. Zij is de reden en motivatie geweest om mijn gezonde lichaam in te zetten voor verscheidende goede doelen. De weddenschap met haar was de reden dat ik de zwemoversteek Den Helder – Texel ging maken; het avontuur waaruit deze website en de daaropvolgende avonturen zijn voortgekomen. Helaas is mijn vrouw eind maart 2017 overleden. Tot overmaat van ramp is een kleine 2 weken daarvoor mijn lieve moeder, redelijk plotseling, ook overleden. Afgelopen maanden waren (en zijn) dan ook op zijn zachtst gezegd een hele zware tijd voor mij en mijn familie. Allemaal doen we ons uiterste best om er weer een beetje bovenop te krabbelen maar het gemis is enorm en dat zal altijd zo blijven.

Door alle ellende zat ik in een aardige sportdip. Nu was de motivatie eind 2016 al ver te zoeken maar deze was inmiddels tot een dieptepunt gezakt. Ik had nergens meer zin in. Toch gaat, hoe cliché ook, de tijd gewoon door. Ook ik schiet er niets mee op om het bijltje er bij neer te gooien. Dat zou mijn lieve vrouw ook niet zo gewild hebben. Natuurlijk is dat in de praktijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik had wat stokken achter de deur nodig. Nou, deze stokken heb ik gevonden. Inmiddels heb ik mijn agenda voor 2017 gevuld met een viertal uitdagingen: de kwart triathlon van Anna Paulowna stond al. Deze heb ik aangevuld met het Rondje Eilanden (een swimrun), de Red Bull 400 (gekkenwerk) en de marathon van Amsterdam (nog meer gekkenwerk). Maar goed, nu de motivatie nog…

Ik vind het altijd fantastisch om anderen te motiveren. Andere mensen blij te maken. Nu sta ik voor de grootste uitdaging ever: mijzelf motiveren. Mijzelf weer een beetje blij (proberen) te maken. Ik ben weer begonnen met hardlopen maar dit valt me nog best zwaar. Conditioneel heb ik een aardig jasje uitgedaan; mijn VO2MAX is bijvoorbeeld van 51 naar 43 gedoken. Maar ook de stap om mijn hardloopschoenen aan te trekken en naar buiten te gaan is nog elke keer weer een grote. Dagelijks probeer ik een half uurtje te wandelen en zo nu en dan maak ik een grote(re) wandeling. Het hardlopen probeer ik op te voeren naar 2x per week en als het weer een beetje meezit zal ik ook de fiets weer te voorschijn gaan halen. Ook zal ik, gelet op de aankomende swimrun, het zwembad maar weer eens op moeten gaan zoeken. Ik hoop dat het plezier dan ook langzaam weer terug gaat komen. Het is dubbel; aan de ene kant lijkt het me supergaaf om bijvoorbeeld de marathon van Amsterdam te finishen samen met mijn broertje (we lopen hem samen). Aan de andere kant zal het loodzwaar zijn beseffende dat mijn vrouw er niet zal staan. Dat gevoel zal ik een plekje moeten geven.

En dan deze website. Wat wil ik hier in de toekomst mee gaan doen…Zoals gezegd beleef ik er altijd enorm veel plezier aan om mensen te motiveren en te vermaken. Ik zal dit dan ook blijven doen en beloof dan ook weer actiever te gaan worden. Naast de sportieve uitspattingen merk ik dat ik ook behoefte heb aan wat spannendere dingen. Meegaan met een aerobatics-vliegtuig, duiken in een haaienkooi…noem maar op. Uiteraard moet het allemaal wel veilig en verantwoord zijn; ik ga geen gekke dingen doen. Komend jaar zal in ieder geval voor een groot deel in het teken staan van mijn voorbereiding op mijn eerste marathon. En volgend jaar? Dan gaat die Ironman er echt komen! Al is alleen maar voor mijn vrouw.

Rest mij iedereen te danken voor jullie steun. Fijn om te zien dat er een hoop mensen met ons meeleven.

Sportieve groet,

Sebastiaan.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

10 reacties op “Moti-VERINGskracht”

 1. Jean-Paul H. avatar

  Mooie uitleg Sebas, en een geweldige artikeltitel. Je zal het nu niet zien, maar stukje bij beetje zal de sport je mentaal weer een beetje bovenop gaan helpen. Goed dat je voor dit jaar weer wat mooie piketpaaltjes hebt geslagen. Dat maakt het “moeten” ook wat dwingender. En Pat zal er altijd voor je zijn om je dat steuntje in de rug te geven. En wij als familie ook.
  Go get ‘em kanjer. Steeds weer een stapje verder.

  – Je trotse neef en dito mediapartner

 2. Robbert van Opstal avatar

  Hoi Sebas, heftig zeg! ik hoop dat je, je motivatie terug kan vinden. Misschien helpt het je om mijn verhaal te horen en te lezen waarom ik dit jaar op weg ben naar de Ironman in Maastricht.

  https://www.facebook.com/IJzersterkdoel/

  Hartelijke groet,

  Robbert

 3. Els de Gooijer avatar
  Els de Gooijer

  Gecondoleerd met dit dubbele zware verlies.
  Respect voor het herpakken en terugvinden van je doorzettingsvermogen.
  Take care.
  Els
  Grootebroek

 4. M.Riemens avatar
  M.Riemens

  Het verdriet is enorm…de 2 belangrijkste vrouwen in een hele korte tijd weg uit je leven…ga het maar eens oppakken…en toch heb ik daar alle vertrouwen in…je bent lichamelijk in staat tot enorme dingen…dat heb je al bewezen…nu weer je lichaam oppeppen tot je het weer herkend…dat kan je houvast worden…hou vol sterke man. Het is nog heel kort, maar de tijd wordt uiteindelijk je vriend.. .ik heb zoveel bewondering voor jou…ik wens je alle kracht toe om je doelen te halen. Xxx Margareth

 5. Tineke avatar
  Tineke

  Jeetje ik maak een diepe buiging voor je!
  Je verloor je maatje je geliefde en daarbij ook nog je moeder ( mijn zus) dat je al kan bedenken wat je allemaal wilt gaan ondernemen laat staan dat je het daadwerkelijk gaat doen.
  Leg de lat niet te hoog lieve neef het meedoen is net zo belangrijk in jou geval als het winnen.
  Ik hb er alle vertrouwen in als iemand een doorzetter is ben jij dat wel.
  Je hebt het vermogen om beste uit jezelf te halen.
  Mijn steun heb je onvoorwaardelijk .
  Je Tante!

 6. Daan avatar
  Daan

  Dat zwemmen was toch Be tough
  Nu we toepasselijk.
  I’ve someone can you can

  Ben trots op je

  Best friend ever.

 7. Bianca avatar
  Bianca

  Mooi geschreven Bas! En nee het is niet makkelijk na alles wat je de afgelopen tijd hebt meegemaakt! Maar als iemand het kan dan ben jij het wel! En wij zullen aan de finish staan in Anna paulowna! En Pat kijkt mee! Dikke kuz

 8. Paula avatar
  Paula

  Pas goed op jezelf, luister naar je lichaam en geest, sterkte😘

 9. Inge avatar
  Inge

  Hoi Bas!
  Oef! Wat jij nu doormaakt is loodzwaar!
  En natuurlijk valt het helemaal niet mee om de draad weer op te pakken. Toch zit er al zoveel kracht in dit verhaal en weet ik zeker dat je jouw volgende uitdagingen weer tot een goed einde weet te brengen.
  Ik heb respect voor de manier waarop jij de draad weer op pakt. Neem je tijd en weet dat Patries altijd meekijkt en übertrots op jou is! Succes en dikke knuffel! Inge

 10. Louise avatar
  Louise

  Ongelofelijk Bas wat ben je een kanjer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *