Jabra Pulse wireless

Enige tijd geleden had ik een review geschreven over de Jabra Wireless. Toen had Jabra al aangegeven met een nieuw, toonaangevend, device op de markt te komen. Inmiddels is bekend wat voor product dit gaat worden; de Jabra Sport Pulse Wireless.

Met de Jabra Sport Pulse Wireless presenteert Jabra een draadloze in-ear-hoofdtelefoon met geïntegreerde biometrische hartslagmeter voor topsporters en gewone sportievelingen. Voor dagelijks gebruik tijdens het sporten heeft de audio-expert deze technisch zeer geavanceerde bluetooth-hoofdtelefoon zo geconstrueerd dat hij bestand is tegen zweet, regen en stof. Bovendien is de Jabra Sport Pulse Wireless met extreme tests geoptimaliseerd om de grootste belastingen te weerstaan. Met behulp van de Jabra Sport Life App geeft de hoofdtelefoon multimediale content weer in Dolby-kwaliteit. Verder kunnen de gebruikers een individueel trainingsplan samenstellen en krijgen ze via de hoofdtelefoon in real-time gesproken informatie over hun work-out. De 16 gram lichte hoofdtelefoon kan via bluetooth worden verbonden met alle mobiele apparaten, en met NFC kunnen apparaten worden verbonden die deze Near Field Communication-standaard ondersteunen.

Jabra heeft zijn nieuwe, hoogwaardige stereo bluetooth-hoofdtelefoon Jabra Sport Pulse Wireless van uiterst geavanceerde technologie voorzien om topsporters en andere sportievelingen van dienst te zijn. Het draadloze high-end in-ear-model meet met de geïntegreerde biometrische hartslagmeter in het binnenoor de hartslag van de gebruiker.

De medisch zeer accurate meting vindt plaats via een opto-mechanische infrarood-sensor in miniatuurformaat. Deze straalt licht uit in het oorweefsel en meet de hartslag via de terugkerende lichtverstrooiing en de acceleratie van de gebruiker. Bij tests van de Campbell University in North Carolina bleek dat de meetresultaten van de Jabra Pulse Sport Wireless voor 99,2 procent overeenkwamen met die van een elektrocardiogram. “Jabra maakt biometrische informatie in zijn in-ear-hoofdtelefoon voor het eerst zowel zichtbaar als hoorbaar, en dat in één apparaat. Met dit product spaart de gebruiker allerlei accessoires uit die hij of zij anders nodig zou hebben bij het trainen,” aldus Jennifer Bunn, PhD, Assistant Professor en directeur van het Department of Exercise Science van de Campbell University in North Carolina.

De Jabra Sport Pulse Wireless is IP55-gecertificeerd (bestand tegen stof, zweet en regen) en geschikt voor sportieve activiteiten als joggen, fietsen en wandelen. Bovendien heeft Jabra de bluetooth-hoofdtelefoon onderworpen aan extreme temperaturen, de invloed van vuil en allerlei tests op het gebied van buigingen, stevigheid en vallen: dit alles om een lange levensduur te waarborgen. De speakertjes en de bedieningseenheid van de Jabra Sport Pulse Wireless zijn gemaakt van duurzaam roestvrij staal en het kabeltje is versterkt met kevlar, waardoor het bijzonder scheurvast is.

De Jabra Sport Pulse Wireless is de eerste hoofdtelefoon met geïntegreerde hartslagmetingtechnologie en een Sport Life App. De gebruiker voert zijn individuele gegevens in, zoals lengte en gewicht, en krijgt in real-time gesproken informatie, bijvoorbeeld over het aantal verbruikte calorieën en de afgelegde afstand. Hiermee wordt een optimaal prestatie-overzicht geboden en is een gepersonaliseerde work-out mogelijk. Bovendien kunnen geavanceerde doelen voor fitness-tests worden bepaald, waaraan vervolgens kan worden gewerkt. De gebruiker kan het geluid indien gewenst op zijn/haar smartphone instellen in Dolby-kwaliteit, zodat de weergave door de Sport Life-app van het vertrouwde hoogwaardige niveau is.

De gebruiker kan de telefonie en de weergave van multimediale content eenvoudig regelen met de bluetooth-bedieningseenheid die is geïntegreerd in de nekkabel (gemaakt van kevlar). De Jabra Sport Pulse Wireless reduceert achtergrondgeluiden met maximaal 15db en kan via bluetooth eenvoudig worden verbonden met mobiele apparaten zoals laptops, smartphones en tablets. In totaal kan de Jabra Sport Pulse Wireless met maximaal acht apparaten worden verbonden, waarbij twee verbindingen tegelijk in stand gehouden kunnen worden. Ook apparaten die NFC (Near Field Communication) ondersteunen, kunnen via deze standaard met de in-ear-hoofdtelefoon worden verbonden. Zachte eargels zorgen ervoor dat de 16 gram lichte Jabra Sport Pulse Wireless comfortabel in de oren blijft. Bij de ear-wings kunnen de gebruikers kiezen uit drie verschillende formaten. Deze blijven zeer goed vastzitten in het oor, ook bij intensief sporten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Jabra Sport Pulse Wireless biedt maximaal 4,5 uur muziekweergave of gesprekstijd, en heeft een stand-by-tijd van maximaal 10 dagen. De Duitse Jabra Sport Life App is vanaf oktober met Engelse spraak beschikbaar. Een kosteloze update naar het Duits staat gepland voor het voorjaar van 2015. Verder is de Jabra Sport Pulse Wireless compatible met de volgende apps: Endomondo, Run Keeper, Map My Run en Strava.

De Jabra Sport Pulse Wireless is verkrijgbaar in de traditionele sportvakhandel en in geselecteerde zaken voor audio- en video-apparatuur en online. Deze nieuwe in-ear-hoofdtelefoon is vanaf oktober verkrijgbaar voor € 199,99 inclusief BTW.

Jabra_Sport_Pulse_Wireless_02

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *