8704715192_449ee8804c_b

Het was nog niet zo lang terug dat ik om mijn website schreef dat een Ironman 70.3 (half distance triathlon) het maximaal haalbare was voor mij, op het gebied van triathlon. Een halve triathlon was dan ook het ultieme doel wat ik ooit een keer van plan was. Ergens, ver weg op mijn bucket-list.

Het jaar 2016 is voor mij, zoals jullie wellicht weten, omgedoopt tot ‘Challenge The Half 2016’. Een aantal halve marathons vormen de basis van dit avontuur. Maar net als elk jaar vind ik het tof om naar een bepaalde climax toe te werken. In 2013 was dat de zwemoversteek, in 2014 was dat de fietstocht. Welnu…2016 zal op sportief gebied ook weer een ongekend hoogtepunt kennen!

Ik heb me namelijk ingeschreven voor de Challenge Almere – Amsterdam, half distance. Een halve triathlon. Dit betekend 1,9km zwemmen in het Weerwater (een meer bij het centrum van Almere), 90 kilometer fietsen rondom de Oostvaardersplassen en afsluitend een halve marathon; 3 lussen van 7 kilometer om het Weerwater. Mijn doel: finishen onder de 06:00. Dit alles vind plaats op zaterdag 10 september 2016.

Met deze deelname zal ik weer een klein stapje dichterbij mijn doel van volgend jaar zijn: het finishen van de Ironman Maastricht. Ik heb er zin in. Challenge Almere; here I come.

Challenge The Half 2016 wordt mogelijk gemaakt door;

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

2 reacties op “Challenge this…”

  1. Johan avatar
    Johan

    Toppie man ..weer een nieuwe uitdaging ..onder de 6 uur moet zeker te doen zijn ..onthou deze .Ik schat je op 5:15 ..🏊 🏃🏃🏃🏃🏃

  2. Challenge Almere-Amsterdam avatar

    Cool! Succes met de trainingen en… See you at the finish line!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *