Iedereen kent het gezegde wel: ‘wie goed doet, goed ontmoet’.

Op internet kwam ik dit filmpje tegen. Normaal ben ik niet zo gevoelig voor dit soort filmpjes, maar dit specifieke filmpje vond ik zo mooi dat ik hem middels deze weg toch met iedereen wil delen. Het betreft een filmpje van Thaise Telecom-aanbieder True Move H. Het filmpje begint met een scene waarin je ziet dat een jongetje wat heeft gestolen uit een drogisterij. Hoe het filmpje afloopt kun je hieronder zelf bekijken.

Wie goed doet, goed ontmoet. Het klinkt cliché. Misschien is het dat ook wel een beetje. In het filmpje wat ik jullie laat zien wordt het natuurlijk allemaal erg geromantiseerd. Ik wil dan ook echt niet beweren dat wanneer je een kleine goede daad doet, er over een paar jaar gouden bergen op je staan te wachten. Maar toch ben ik van mening dat er een kern van waarheid in zit. Zelf geloof ik in Karma. Actie en reactie. Goede daden leiden tot goede gevolgen, kwade daden leiden tot slechte gevolgen. En die gevolgen hoeven echt niet groot te zijn. Geluk zit hem juist in de hele kleine dingen.

Dat is een van de redenen dat ik me inzet voor goede doelen. Vooropgesteld; ik vind sporten leuk. Ik haal er een bepaalde voldoening uit door de lat voor mezelf heel hoog te leggen. Dingen doen die andere voor onmogelijk houden. Op sportief vlak, zoals het zwemmen naar Texel, maar ook op het gebied van fundraising. Door deze 2 met elkaar te combineren hoop ik wat goeds te doen voor de mensheid. Sporten voor goede doelen; mooie prestaties neerzetten en daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor hen die het zo goed kunnen gebruiken. Want ik weet: wie goed doet, goed ontmoet.

Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen voor mijn fietstocht Cycling Holland. Een fietstocht die door heel Nederland zal gaan; van het noordelijkste puntje in Groningen tot aan het zuidelijkste puntje in Limburg. De route is in grote lijnen klaar. Dat het afzien zal worden is duidelijk. Maar toch doe ik het met veel liefde en plezier. Waarom? Omdat ik zoveel mogelijk geld op wil halen voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam. Elke keer als ik in dit ziekenhuis ben zie ik verschrikkelijke dingen; zieke mensen. Mensen die in de bloei van hun leven worden geconfronteerd met iets vreselijks. Toch voel ik ook warmte. Warmte van mensen die hun naasten bijstaan in het gevecht tegen kanker. Warmte van artsen en verpleegkundigen die hun uiterste best doen om mensen beter te maken. Als ik dat alles gadesla is hetgeen wat ik doe eigenlijk maar iets kleins. Maar toch…het is iets.

Ik zei het al eerder, elders op Facebook. Een waterdruppel is maar een waterdruppel. Maar heel veel waterdruppels bij elkaar vormen een meer. Een zee. Een oceaan. Een oceaan van hoop. Daarom wil ik nog maar even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen op te roepen een kleine donatie te doen. Een donatie voor het goede doel. Een donatie voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam.

Dank u wel.

Eén reactie op “Wie goed doet…”

 1. Patty avatar
  Patty

  Lieverd, ondanks dat ik wel eens mopper als je weer eens iets ‘geks’ bedenkt wil ik dat je weet dat jij een kanjer bent met een hartje van goud..
  Ik ben trots op je!
  -Always got your back-
  ❤️❤️❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *