tour-de-france-logo

Gisteren heeft het Nederlands elftal helaas het onderspit moeten delven tijdens de bloedstollende penalty-reeks tegen Argentinië. Helaas zijn we weer niet verder gekomen dan de halve finale. Aankomende zaterdag strijden we nog voor de derde plek tegen Brazilië, maar dit is eigenlijk een wedstrijd voor spek en bonen. Het Nederlands voetbalavontuur komt daarmee tot een einde.

Maar gelukkig is de sportzomer nog niet voorbij. Want 5 juli 2014 is namelijk de Tour de France van start gegaan. Dit is alweer de 101-ste editie van de Tour, die dit jaar van start is gegaan in Engeland. Chris Froome was net als vorig jaar de grote favoriet, maar die is in de vijfde etappe (gereden op 9 juli 2014) van zijn fiets gestapt wegens de gevolgen van een aantal valpartijen. Alberto Contador wordt gezien als de grote uitdager van Froome, dus wellicht dat hij er dit jaar met de winst vandoor gaat. 27 juli 2014 zullen we het weten, wanneer de renners Parijs komen binnenrijden.

er rijden ook genoeg Nederlanders mee in de Tour:

Bauke Mollema (Belkin)
Laurens ten Dam (Belkin)
Stef Clement (Belkin)
Lars Boom (Belkin)
Tom Leezer (Belkin)
Steven Kruijswijk (Belkin)
Bram Tankink (Belkin)

Tom-Jelte Slagter (Garmin)
Sebastian Langeveld (Garmin

Albert Timmer (Giant-Shimano)
Roy Curvers (Giant-Shimano)
Tom Veelers (Giant-Shimano)
Koen de Kort (Giant-Shimano)
Tom Dumoulin (Giant-Shimano)

Niki Terpstra (Omega Pharma-QuickStep )

Lieuwe Westra (Astana)

Danny van Popel (Trek)

Lars Boom is de eerste Nederlander sinds 9 jaar die weer een etappe op zijn naam schrijft. Tijdens de vijfde etappe op 9 juli 2014 reed Lars Boom over de kasseien solo naar de eindstreep. Niki Terpstra is gepromoveerd tot kopman bij Omega Pharma-QuickStep na het uitvallen van Mark Cavendish en maakt ook nog wel kans op een etappe-winst. Natuurlijk zijn er ook hoge verwachtingen van klassementsrijders Bau en Lau (Bauke Mollema en Laurens ten Dam) van team Belkin. Het beloofd al met al een spannende Tour te worden.

Voorgaande jaren had ik niet zo veel met wielrennen of met de Tour de France. Echter, sinds ik voor mijn avontuur Cycling Holland zelf aan het wielrennen ben geslagen ga ik het steeds interessanter vinden. Groot fan zal ik nooit worden maar ik ga de Tour dit jaar zeker volgen. Al is het om te leren, ideeën op te doen en alvast in de juiste vibe te komen voor de grote fietstocht straks.

Vandaag etappe 6. Misschien weer een winstje voor Kittel? We gaan het zien. Veel kijkplezier. En support your dutch heroes.

 P.S.: samen met neef Niels doe ik voor het eerst mee met het Telesport Tourspel. Met rijders Froome en Cavendish in mijn vaste team, die niet meer te wijzigen is, ga ik al lekker…-NOT-. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *