2016-06-08 19.11.37

Sportieve, doldwaze en soms ietwat extreme avonturen beleven om anderen te inspireren en motiveren; I love it. Niets is mooiers om mensen te laten zien dat niets onmogelijk is. Dat iedereen in staat is om ook maar alles te doen wat ze willen, mits ze er maar voor gaan.

Tijdens mijn avonturen doe ik veel ervaringen op. Deze ervaringen wil ik met mensen op boeiende wijze delen, om op die manier bij te dragen aan een positief doel. Dit positieve doel kan van alles zijn. Een persoon die beter in zijn vel gaat zitten of zelf ook een sportieve uitdaging aangaat tot aan verbeteringen op de werkvloer van een klein of groot bedrijf; het maakt niet uit. Kortom: ik vind het fantastisch om te beleven maar ook om te delen.

Ik was dan ook blij verrast toen ik vernam dat TEDx naar mijn stad, Den Helder, komt. TED staat voor Technologies, Entertainment en Design en heeft onder andere als doel om te inspireren en motiveren onder het mom van ‘ideas worth spreading”. De x achter TEDx betekend dat het om een onafhankelijk georganiseerd TED-event gaat. Hoe fantastisch zou het zijn om een lezing te mogen geven op een TEDx-event in mijn eigen stad?! Dat is mijn doel.

Gisteravond was ik aanwezig bij de create-it sessie van TEDx Den Helder. De magie van TEDx werd al snel duidelijk. Aan het begin van de sessie keek ik nog een beetje de kat uit de boom; we werden met alle aanwezigen in teams ingedeeld en moesten als opdracht een concreet idee bedenken voor het TEDx event. Van dit idee moest er een one minute pitch worden gemaakt. De opdracht begon met het opschrijven van ideeën op post-its (mijn dochter noemt het een woordspin). Deze losse ideeën moesten vervolgens, samen met het team, tot een concreet iets komen. Ik werd naarmate de sessie vorderde steeds enthousiaster en was ook degene die ons idee mocht vertellen (pitchen) aan de andere teams. Ook de andere teams hadden erg leuke ideeën. Van alle pitches werd er 1 als winnaar gekozen, welk idee daadwerkelijk zal worden uitgevoerd op het allereerste TEDx event in februari 2017. Helaas had het idee van het team waar ik bij zat werd helaas niet als winnaar uitgekozen, maar we kregen wel veel lof voor ons idee (ons idee kort samengevat: Den Helder is niet het einde van de wereld, maar juist het begin). Daarnaast vond ik het erg leuk om het idee aan de andere te mogen vertellen. Ik merkte dat ik er steeds enthousiaster van werd.

Het thema van TEDx Den Helder is draw your future. Elke tekening begint met een eerste pennenstreek, net als mijn avonturen altijd beginnen met een idee. From scratch worden deze ideeën verder uitgewerkt tot een concreet avontuur: draw your future. Ik hoop dat ik gisteren mijn eerste pennenstreek richting mijn doel heb gezet; mensen inspireren en motiveren op een TEDx-event. Tijd zal het leren.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *