Running Home For Christmas

Een avontuur wat al een paar jaar door mijn hoofd spookt, maar waar het tot op heden nooit van is gekomen: Running Home for Christmas. We kennen allemaal het ultieme kerstgevoel wel; het is de dag van kerstavond. Je zit in de auto en je rijdt naar huis van je werk. Chris Rea komt op de radio voorbij en al zingend begeef je je naar huis. Aldaar eenmaal aangekomen is de Kerst pas echt begonnen! Door de huidige corona-pandemie zal de Kerstperiode er anders uitzien dan dat we misschien wel gewend zijn. Juist dan is het extra belangrijk om te genieten van hen die je het meest naast staan! Of dat nu met je gezin thuis is of met je familie via FaceTime; met een beetje creativiteit wordt het vast een hele fijne Kerst!

Omdat ik dit jaar voor mezelf ben begonnen en ik veelal vanuit huis werk is het helaas geen ‘driving home for Christmas’ voor mij. Daarom is dit jaar perfect geschikt voor ‘Running Home For Christmas’! Tijdens deze challenge zal ik van mijn ouderlijk huis in Bovenkarspel naar mijn eigen huis in Den Helder hardlopen. Dit doe ik op de dag van Kerstavond. De afstand: ruim 50 kilometer. Dit wordt dan ook meteen mijn eerste Ultra-run.


Tijdens deze run zal het tijdselement niet zo heel erg belangrijk zijn. Ik ben al blij als ik het haal. Hoewel ik nog regelmatig mijn loopjes doe ben ik toch minder goed voorbereid dan ik eigenlijk zou moeten voor een avontuur van deze omvang. Na wat testruns van 21,1km en 30km durf ik het echter wel aan om op 24 december 2020 vanuit Bovenkarspel te vertrekken. Vanzelfsprekend zullen er gedurende mijn run alleen maar cheeky Christmas-songs door mijn oordopjes schallen. De run is selfsupported, hoewel ik natuurlijk wel op de nodige steun mag rekenen van Edith; mijn partner. Zij zal mij langs de route voorzien van de nodige sportdrank en gels.

Het exacte tijdstip van vertrek moet ik nog gaan bekijken. Natuurlijk is het leuk als je bereid bent om langs de route te staan om mij aan te moedigen of om een stukje mee te lopen of fietsen. Alles natuurlijk met de huidige maatregelen in acht nemend. Het voornemen is in ieder geval om in de ochtend te vertrekken zodat ik in de loop van de middag aankom in Den Helder. Zo ben ik zelf namelijk ruim op tijd om te genieten van een heerlijke Kerstavond! Hou in ieder geval mijn Facebook en Instagram in de gaten voor de laatste nieuwtjes en updates over Running Home For Christmas!

Deze Run doe ik ook voor het goede doel; Damian!
Een donatie doen? Dat kan via deze link!

Voor nu: alvast hele fijne Feestdagen! Blijf gezond!

Met speciale dank aan Dennis N. voor het maken van de Running Home for Christmas artwork!

Running Home For Christmas is mede mogelijk gemaakt door: