Arctic Marathon

De Poolcirkel, of het nu om de Noord- of de Zuidpool gaat, heeft altijd al iets magisch gehad in mijn ogen. De ruige natuur, de ijzige temperaturen en het feit dat je aan de andere kant van de wereld bent zijn aspecten die mijn avonturenhart sneller laten kloppen.

Een marathon lopen op de Noordpool; hoe EPIC zou dat dan zijn? De enige marathon ter wereld met beveiliging tegen de ijsberen. Hardlopen in de snijdende kou, omringd door ijsgebergte. In 2020 ga ik dit doen! Het eerste weekend van juni reis ik af naar Spitsbergen (Svalbard); een eilandengroep in de Noordelijke IJszee. De naam Spitsbergen is gegeven door de Nederlandse zeevaarder Willem Barentsz, toen hij op weg was naar Nova Zembla in zijn zoektocht naar een noordelijke route naar Oost-Azië. De marathon wordt gelopen in de grootste nederzetting van het eiland: Longyearbyen. Met 100 hoogtemeters, een gevoelstemperatuur  onder het vriespunt en een deels onverhard parcours wordt dit weer een loodzware uitdaging die zijn weerga niet kent! 

Dit jaar heb ik weer gekozen om geld op te halen voor een goed doel. Deze keer geen stichting of fonds. Met deze sportieve uitdaging ga ik geld ophalen voor Damian

Het parcours van de marathon:

Dit avontuur is mede mogelijk gemaakt door:Overige sponsors: