Rick Rebel – Beach to Beach sprint swim 2023

Hey! Mijn naam is Rick Rebel, 21 jaar oud en woonachtig in het mooie Den Helder.
Sinds ik klein ben, ben ik altijd opzoek geweest naar avontuur. En daarbij komt ook de laatste jaren sport bij kijken. Ik ben gek op ruige natuur en grote bergen, wat mij al een aantal keren naar Zwitserland en Nepal heeft gebracht. Slapend op de mooiste plekken die de Alpen te bieden heeft, ben ik met alleen een rugzak, tent en slaapzak dagen op pad geweest zonder een supermarktje te bezoeken. 

Daarnaast ben ik altijd opzoek naar nieuwe uitdagingen, maar na een nare breuk in mijn kuitbeen is dit even stil komen te liggen. De vele dagen thuis zitten met het been omhoog maakte het leven soms aardig zuur. Na de operatie kon ik niet veel sporten en vroeg ik aan mijn fysiotherapeut wat ik wel kon doen. Zij zei: “Je kan altijd nog gaan zwemmen”.  Dus zo op de een op andere dag, zonder eigenlijk echt goed te kunnen zwemmen, schreef ik mij in voor de 2 km Sprint die plaatsvindt op 9 september. Dit is een neven evenement van de bekende Beach to Beach Swim waar er van Den Helder naar Texel wordt gezwommen. Jammer genoeg was dat evenement al snel vol!

De aanleiding van mijn deelname aan de zwemtocht en de reden waarom ik geld wil op halen is het artikel die ik over Sebastiaan heb gelezen. Ik vroeg mezelf af als ik dan toch ga zwemmen, waarom zamel ik dan niet gelijk geld in voor een goed doel? Dit inspireerde mij en zodoende raakte ik in contact met Sebastiaan die mij nu ook helpt en ondersteunt met deze uitdaging. Al het opgehaalde geld wordt via de Sebastiaan Horn Foundation gestort naar Stichting Tegenkracht. Deze stichting richt zich op de sport- en beweegprogramma’s aan, voorafgaand, tijdens en/of na de behandeling van kanker. 

Bekijk hier ook mijn pagina op de website van de Beach to Beach sprint swim!

DONEREN:

(Doneren kan ook via deze link)

OPGEHAALD BEDRAG: € 405,00

5 reacties op “Rick Rebel – Beach to Beach sprint swim 2023”

 1. Ellen avatar
  Ellen

  Gedoneerde!

 2. Robbin Bregman avatar
  Robbin Bregman

  Zet hem op Rickert💪

  1. Rick Rebel avatar
   Rick Rebel

   Thanks Robbie!

 3. Rick Rebel avatar
  Rick Rebel

  Bedankt Ellen!

 4. Pap en mam avatar
  Pap en mam

  Trots op je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *