Een ander geluid…

Een keer een ander geluid dan Sebastiaan zelf…

Hallo mijn naam is Daan; één van de mensen achter Sebas.
Er zijn veel mensen die Sebas helpen/ondersteunen. Dat belicht hij vaak, maar meer hoor je er niet van. Vandaar een keer een ander geluid.

Sebastiaan en ik gaan lang terug. De vriendschap is ooit begonnen op de kartbaan waar onze liefde voor karten, formule 1 en een bepaald soort humor (zie Biatlon) het begin was van een lange vriendschap.

Naast het karten was Sebas ook nog actief als DJ C-Baz, daar begon het helpen/ondersteunen eigenlijk. Vaak ging ik mee naar feesten, hielp wat met FleC, het “bedrijf” erachter.

Het helpen met sporten begon met Cyling Zandvoort. Sebas ging daar als solist samen met nog een vriend uit Den Helder proberen 100 rondes over het circuit te fietsen tijdens de 24hr van Zandvoort voor wielrenners. De bedoeling was dat ik Sebas hielp met bevoorrading van het eten en drinken voor onderweg en mentale bijstand als hij er doorheen zou zitten. Ik had zelf ook iemand mee genomen om te zorgen dat ik niet in slaap zou vallen tijdens de 24uur. We zaten in een camper van een oom van Sebas, die we mochten lenen als basis. Deze werd geparkeerd in de paddock; net zoals in de oude gloriedagen van de formule 1.

Dit evenement was bedoeld als voorbereiding op Cycling Holland. In 24 uur Nederland doorkruizen op de racefiets. Een avontuur wat jullie elders op de site kunnen lezen. Bij de voorbereiding op dit avontuur zou ik proberen te helpen maar de rit zelf zou ik niet mee gaan om niet weer in datzelfde jaar een weekend weg te zijn bij mijn gezin. Samen hadden we bedacht dat Sebas aan Niels (zijn neef en ook één van de mensen achter Sebas) zou vragen om achter hem aan te rijden met wederom de camper. Tijdens een verjaardag van Niels werd er door beiden echter achter mijn rug om overlegd met mijn vrouw die (waarschijnlijk onder druk) heeft aangegeven dat ik toch weer mee kan. Naar mijn mening is overigens nooit gevraagd (was ook niet nodig).

Tijdens en rond Cycling Holland zijn voor mij mooie vriendschappen ontstaan met uiteraard Niels (waar mee ik meer dan 24uur in een camper mee heb rondgereden achter Sebas aan) en William (buurman en ook een van de mensen achter Sebas).

Sebas zijn avonturen hebben dus meer opgeleverd dan het behalen van zijn sportieve prestaties en het vele geld wat hij totaal belangeloos heeft opgehaald voor alle goede doelen. Het heeft bovenal ook prachtige herinneringen en verhalen opgeleverd maar misschien nog wel belangrijker hele mooie vriendschappen welke inmiddels is doorgedrongen op gezinsniveau incl. onze kinderen.

Afgelopen weekend is daar weer een avontuur bij gekomen, samen met Eva en Yada zijn wij mee geweest naar Roth. Ook hiervan zal een ongetwijfeld mooi verhaal hier op de site komen. ‘Wie goed doet goed ontmoet’, luid een oud gezegde. Sebas kreeg via via een compleet huis ter beschikking voor hem en de entourage. Een normaal woonhuis van mensen die hij nog nooit heeft gezien en die op vakantie zijn. Inclusief opgemaakte bedden en een handdoeken pakket. Roth was een prachtig evenement. Ook als toeschouwer/begeleider. Ik heb daar geweldig genoten van Eva en Yada die bijna onvermoeibaar overal met Sebas mee zijn geweest en tijdens de zijn weer geslaagde sportieve prestatie door een halve deelstaat van Duitsland zijn gereden om hem op verschillende plekken aan te moedigen. Van vroeg (heel vroeg Eva) tot laat in de avond.

Middelpunt in dit alles in Sebas, soms door wie hij is en soms door het lot maar overal staat zijn spreekwoordelijke handtekening op. Van het weekend spraken we er nog over dat je ook weleens als begeleider mee zou willen op een avontuur van een ander. Sebas, als vriend is het advies: ‘niet doen!’ Echt. Ik heb je vaker verteld: sommige mensen vinden het leuk om te koken, ander (ik bijvoorbeeld) om het op te eten. Deze metafoor geldt hier ook. Sebas; je bent een geweldige sporter, een fantastische vader, een motivator, iemand die heel veel doet voor goede doelen. Hou dit soort dingen vast, straks ga je begeleiden leuker en moeten we alle avonturen missen.

Maar een ding wil ik je nog vertellen: Sebas: I’am proud to be your friend.

De Biatlon:

Ja mensen, iedereen heeft waarschijnlijk vaak genoeg gelezen dat Sebas zijn sportieve leven is begonnen met hardlopen. Sebas komt uit een hardloopfamilie; vader, broers, neef noem maar op.

Maar voor de triatlon moesten andere onderdelen worden geoefend. Vaak haalt hij daarvoor aan dat stukkie zwemmen naar dat eilandje en dat toertochtje door ons kleine kikkerlandje. Maar eigenlijk hij heeft eerst geoefend met een biatlon. Ik heb als echte vriend gelukkig een de foto’s nog
:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *