Kilimanjaro

Elk verhaal heeft een begin. Iets wat in het begin heel onschuldig lijkt,
kan later zomaar de grondslag zijn van iets groots.
Een mooi meisje wat bij hetzelfde bedrijf als jou komt werken, kan jaren later
zomaar je vrouw zijn. En een niet al te serieus bedoelde uitspraak kan zomaar leiden tot een belevenis die qua grootte zijn weerga niet kent!

Zo ook dit Facebook-bericht. Het zijn slechts grappig bedoelde posts. In november 2012 betekende deze berichtjes nog niets voor mij. Echt helemaal niets. Inmiddels is het 2014. Ik heb 2 grote sportieve avonturen achter de rug (DH2TX2013 en Cycling Holland).

Facebook Kilimanjaro

Nooit heb ik de intentie gehad om de Kilimanjaro te gaan bestijgen. Echt nooit.
Totdat het moment kwam dat goede kennissen van mij er over begonnen te spreken: ‘hoe tof zou het zijn om deze uitdaging aan te gaan?!’ werd er gezegd. Vanaf dat moment begon een ver-van-mijn-bed-show langzaam te veranderen in iets wat ik nog wel zou overwegen.

War Child heeft hier een schepje bovenop gedaan: zij organiseren in 2015 voor het eerst de Kili-challenge. De Kilimanjaro heeft nu officieel mijn aandacht getrokken, helemaal nu het gekoppeld is aan een goed doel. Na geld te hebben opgehaald voor Spieren voor Spieren en het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis vind ik het een mooi streven om mij eens voor een heel ander soort doel in te zetten.

Wees gerust: ik besef mij dat dit een avontuur is van een heel ander kaliber.
Financieel vergt het een heleboel, maar ook qua voorbereiding en sponsoring. Op zijn vroegst zie ik deze belevenis dan ook pas in 2016 of 2017 werkelijkheid worden. Na Cycling Holland staat er eerst een heel ander avontuur op stapel, namelijk Project Zolder. Pas daarna gaat de focus weer op nieuwe doelen.

Maar waar een wil is…..

Kilimanjaro_Wallpaper_i04bl

De Kilimanjaro is een berg, gelegen in het land Tanzania. De hoogte van deze berg bedraagt maar liefst 5892 meter. Hiermee is deze berg de hoogste vrijstaande berg van de wereld. De berg is tevens vulkanisch; er bevinden zich zo’n 250 kraters op de berg.

Bron: Wikipedia

800px-Uhuru_Peak_Mt._Kilimanjaro_2