Challenge Roth

Mijn doel was om één keer in mijn leven een full distance triathlon gedaan te hebben. Deze wens kwam uit in 2018, toen ik de Ironman van Maastricht met succes heb gefinished. Ik had niet de intentie om ooit nog een keer een volledige triathlon te doen.

Er zijn wellicht 2 triathlons die ik nog wel graag zou willen doen, namelijk Ironman Hawaii en Challenge Roth. Nu is het heel erg lastig om mee te kunnen doen met Ironman Hawaii, omdat je je voor deze triathlon moet kwalificeren. Ik zie mijzelf dit (voorlopig) nog niet doen. Challenge Roth is ook erg lastig om aan mee te doen, omdat deze triathlon al binnen één minuut is uitverkocht. Zo ook de editie voor 2019. Een startbewijs verkrijgen is dus moeilijk.

Totdat ik een tip van iemand kreeg om wellicht toch aan een startbewijs te komen. ‘Waarom mail je de organisatie niet?‘, zei hij. ‘Leg uit wie je bent en wat je allemaal al gedaan hebt aan goede doelen en dat het je droom is om op Challenge Roth te mogen starten’. Zo gezegd, zo gedaan. Na het versturen van de mail gingen er wat tijd overheen, zodat ik op een gegeven moment enigsinds vergeten was dat ik had gemaild. Ik rekende ook eigenlijk niet op een antwoord. Totdat er opeens een mail binnen kwam met daarin samenvattend het bericht dat ze erg onder de indruk waren van mijn verhaal en dat ze me graag een startbewijs gunde voor Challenge Roth 2019.

Kak!‘, dacht ik. Dat betekent dus ook dat ik weer vol aan de bak moet. Ik weet nu, na Ironman Maastricht, wat dit allemaal inhoudt. Heb ik hier nog wel een keer zin in? Zit het thuisfront hier op te wachten? Aan de andere kant flitsten de epische beelden van Solar Hill en het stadion door mijn hoofd. Uiteindelijk is dit toch een unieke kans. Als ik er vol voor wil gaan staat het thuisfront ook achter mij. En het feit dat ik weet wat me allemaal te wachten staat is ook een voordeel. Ik heb een hoop geleerd van mijn voorbereiding voor de Ironman en deze lessen kan ik nu inzetten om optimaal voorbereid aan de start van Challenge Roth 2019 te verschijnen. Let’s do this.

De Road to Roth kan beginnen!

Road To Roth 2019 is powered by: < logo >