Zwemvierdaagse 2017

Over 4 weken, op 29 juli om precies te zijn, staat het Rondje Eilanden op het programma. Mijn eerste swimrun ever. Tijdens dit evenement zwem je van eiland naar eiland en over de eilanden zelf ren je vervolgens weer naar het water. Nu heb ik dit jaar nog geen meter gezwommen dus ik greep de kans om mee te doen met de Nationale Zwemvierdaagse dan ook weer met beide handen aan. Een goeie motivatie om op tijd je nest uit te komen en op een sportieve manier bezig te zijn en tegelijkertijd weer een klein beetje zwemervaring op doen ter voorbereiding van het komende evenement.

Dag 1 begon meteen pittig. De wekker ging erg vroeg en doordat ik de avond daarvoor laat naar bed ging (het slapen gaat nog steeds niet erg fantastisch) was ik best moe. Het duurde dan ook even voordat ik mezelf uit bed kreeg om op tijd bij het zwembad te zijn. Uiteindelijk stond ik toch om 07:00 omgekleed en wel aan de rand van het buitenbad om mijn eerste kilometer te gaan zwemmen. De eerste paar banen kwam er steeds een beetje water in mijn zwembril waardoor ik steeds even moest stoppen om hem goed op mijn hoofd te plaatsen. Toen dit eenmaal gelukt was kon ik zonder al te veel problemen mijn meters maken, al was het natuurlijk wel weer even wennen. De laatste keer dat ik echt gezwommen had was tijdens Challenge Almere. Nu is zwemmen net als fietsen; echt verleren doe je het nooit. Ik had niet echt last van verkeer in mijn baan dus al met al heb ik wel lekker gezwommen. Na 20 minuten en 29 seconden had ik de eerste kilometer er al weer op zitten. Dit is iets langzamer dan vorig jaar, daar ik toen een 19:09 had gezwommen op de eerste dag.

Het wakker worden op dag 2 van de zwemvierdaagse ging iets beter, hoewel ik nog iets minder geslapen had. Echt super uitgerust was ik dus niet. Ik moest dan ook in het omkleedhokje de chloorlucht een beetje op me in laten werken alvorens ik weer aan mijn kilometer begon. Daarnaast loog de spierpijn in mijn nek en armen er niet om. Toch weer even wennen, dat zwemmen. Mijn baan was gelukkig nog leeg maar dit was echter van korte duur. Vandaag was het druk met schoolslagzwemmers, wat lekker borstcrawlzwemmen op je eigen tempo tot een heuse uitdaging maakt. Ook vandaag kwam ik echter weer ongeschonden uit de strijd. Qua tijd ging het iets beter als gister. Met een 19:44 was ik iets sneller dan gisteren. Aan mijn tijden van vorig jaar zit ik echter nog niet. Maar hee, ik klaag niet. Vanavond komt er nog een extra uitdaging bij; de Halve Marathon Driedaagse. Gedurende drie dagen elke dag een hardloopwedstrijd van gemiddeld 7 kilometer. S’ochtends vroeg een kilometer zwemmen, s’avonds hardlopen. Het beloofd een pittige week te worden. Maar hee, voor minder doen we het niet.

Statistieken dag 1:

Afstand: 1,00 km (40 banen á 25m)
Duur:  20:29 min
Bewogen duur: 20:29 min
Gemiddeld tempo: 02:03/100m
Gemiddelde snelheid: 29,3 100m/uur
Totaal aantal slagen: 543
Gemiddeld aantal slagen: 14,0/baan
Gemiddelde slagsnelheid: 27 slagen/min
SWOLF: 44

Statistieken dag 2:

Afstand: 1,00 km (40 banen á 25m)
Duur: 19:44 min
Bewogen duur: 19:44 min
Gemiddeld tempo: 1:58/100m
Gemiddelde snelheid: 30,4 100m/uur
Totaal aantal slagen: 529
Gemiddeld aantal slagen: 13,0/baan
Gemiddelde slagsnelheid: 27 slagen/min
SWOLF: 43

Statistieken dag 3:

Afstand: 1,00 km (40 banen á 25m)
Duur: min
Bewogen duur: min
Gemiddeld tempo: /100m
Gemiddelde snelheid: 100m/uur
Totaal aantal slagen:
Gemiddeld aantal slagen: /baan
Gemiddelde slagsnelheid: slagen/min
SWOLF:

Statistieken dag 4:

Afstand: 1,00 km (40 banen á 25m)
Duur: min
Bewogen duur: min
Gemiddeld tempo: /100m
Gemiddelde snelheid: 100m/uur
Totaal aantal slagen:
Gemiddeld aantal slagen: /baan
Gemiddelde slagsnelheid: slagen/min
SWOLF:

Official timing by:

Vond je dit verslag leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit verslag via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.