Rondje Eilanden

Via internet kwam ik een keer terecht op het fenomeen ‘ÖtillÖ‘; swimrun-wedstrijden die voornamelijk worden georganiseerd in Scandinavische landen. Samengevat komt het er op neer dat je van eiland naar eiland zwemt. Daarbij ren je over de eilanden en zwem je dus naar het volgende eiland. Daarbij worden soms afstanden afgelegd van wel 50 kilometer hardlopen en 10 kilometer zwemmen. Bizar. Als je googled op ÖtillÖ kom je de meest mooie plaatjes tegen van prachtige landschappen. Ik krijg er een warm tintelend gevoel van als ik er naar kijk…zeg maar.

Met de wens om zelf ook eens een swimrun te doen kwam ik terecht bij het Rondje Eilanden. Een Nederlands evenement wat al een paar jaar wordt georganiseerd op de Vinkeveense plassen. Het principe is hetzelfde: er zijn 12 eilanden. Je rent over en tussen de eilanden door. Sounds like an adventure to me. Tijdens het rondje eilanden loop je ongeveer 5 kilometer en zwem je ongeveer 1,5 kilometer. Geen wereldafstanden maar voor een eerste swimrun lijkt het mij mooi zat.


Het parcours van het Rondje Eilanden.

Tijdens deze swimrun mocht ik speciale Vibram FiveFingers gebruiken. Deze schoenen staan bekend om hun karakteristieke uiterlijk.