Profile Design T4+ opzetstuur

Triathlon- en tijdritfietsen kenmerken zich onder andere aan het typische ligstuur. Dit stuur stelt de triathleet of tijdrijder in de gelegenheid om een aerodynamische lighouding aan te nemen. Nu zijn genoemde triathlon- en tijdritfietsen in de meest voorkomende gevallen niet te betalen. Een alternatief is dan om je racefiets ‘om te bouwen’ als triathlonfiets. Een opzetstuur is in dat geval een must-have.

Éen van de fabrikanten van opzetsturen is Profile Design. Naast opzetsturen levert Profile Design meer triathlon- en tijdrit gerelateerde producten, zoals bidons, carbon velgen en zadels. Wanneer we kijken naar de Kona bike-count van 2015 heeft Profile Design simpelweg de meeste aerobars rondrijden.  De opzetsturen van Profile Design zijn er in vele varianten. Zo verschillen ze in vorm en maat maar ook in materiaal. Je hebt opzetsturen in aluminium (de goedkopere) en in carbon. Carbon is erg licht maar tevens ook meteen een stuk duurder.

Voor deze test heb ik gebruik gemaakt van de Profile Design T4+. Een speciale dank gaat uit naar Action Sports voor het mede mogelijk maken van deze review.

De verpakking:

De Profile Design T4+ wordt geleverd samen met een kartonnen doos. De armpads worden beschermd met een soort foam, terwijl de aerobars zelf niet zijn verpakt. Dit vergroot mijn inziens de kans op krassen tijdens verzending. Toch zijn ze zonder krassen aangekomen dus wellicht dat het in de praktijk wel meevalt. De aerobars zitten vast op een holle buis. Tussen de bars zit een doosje met daarin de schroeven en kussentjes voor in de armpads.

2015-02-21 15.25.16

Wat krijg je er allemaal bij:

Naast natuurlijk de aerobars krijg je het bevestigingsmateriaal meegezonden, alsmede de vulling voor de armleuningen.

Het uiterlijk:

Zoals eerder omschreven zijn er aerobars in allerlei vormen, maten en materialen. De geteste T4+ bars zijn gemaakt van aluminium. Ze zijn er ook in een carbon variant. Ze zijn dan een stuk lichter maar ook meteen weer een stuk duurder.

Wanneer je het opzetstuur vast hebt valt meteen op dat het gewicht wat aan de zware kant is. Wanneer je naar de specificaties kijkt klopt dat ook wel want ze zijn bijna een halve kilo zonder stuurlint. Aan het einde van elke buis zit een afneembare dop. Dit betekend dat je het stuur ook kunt gebruiken met de schakelsystemen zoals ze op triathlon- en tijdritfietsen zitten.

De specificaties van de Profile Design T4+ zijn als volgt:

– Materiaal: 6061-T6 gesmeed aluminium
– Gewicht: 469 gram
– Afmetingen: 26.0-31.8mm stuurklemming
– F-19 verstelbare anatomische armsteunen
– J2 beugels

Tijdens het gebruik:

Blabla

 

Conclusie:

Blabla

Pluspunten:

+ Makkelijk te installeren
+ Prettige grip
+ Ruim verstelbaar

Minpunten:

– Kan bewegen tijdens fietsen
– Aan de zware kant

Mijn oordeel:

De Profile Design T4+ krijgt van mij 4 van de 5 punten!

Score 4

Product-informatie:

Fabrikant: Profile Design
Product en type: T4+ aluminium
Geschikt voor: triathleten en tijdritspecialisten
Prijs: +/- € 129,99
Te koop via o.a.: Futurumshop.nl

Vond je deze review nuttig om te lezen? Heb je vragen of opmerkingen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn reviews? Volg mij dan via Facebook.