Napoleon Route Den Helder – begeleide wandeling

Den Helder; het Gibraltar van het Noorden aldus Napoleon Bonaparte. Na zijn bezoek aan Den Helder in 1811 werd hier de Stelling Den Helder gebouwd; een ring van forten rondom Den Helder. Den Helder is bijzonder in zijn ligging met aan drie kanten zee, hetgeen in de ogen van Napoleon een ideaal uitgangspunt was om in deze stad zijn marinevloot te vestigen.

Nu, vele jaren later, kun jij in de voetsporen van Napoleon treden; letterlijk! Noordhollands Dagblad, regio VVV Kop van Noord-Holland en Zeestad CV/BV hebben namelijk een wandelroute uitgezet van ruim 11 kilometer, welke route loopt langs de historische forten en verdedigingswerken. Daarnaast kom je tijdens deze route ook bunkers tegen uit de Tweede Wereldoorlog en wandel je door prachtige natuur.

De route is gemarkeerd door paaltjes en is dus op eigen initiatief te wandelen. Maar hoe leuk is het om tijdens deze wandeling begeleid te worden door dé Helderse Durfsporter; Sebastiaan Horn! Tijdens de wandeling, die een ruime 2,5 uur in beslag zal nemen (afhankelijk van het wandeltempo), verteld hij alle historische weetjes en verhalen behorend bij de wandeling. Uiteraard aangevuld met eigen verhalen en anekdotes, daar Sebastiaan de stad Den Helder inmiddels volledig uit zijn duimpje kent. Bijkomend voordeel: je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar de paaltjes. Het enige wat jij hoef te doen is wandelen, luisteren en genieten.

Deze wandeling is geschikt voor jong en oud. Een superconditie is niet nodig, maar je moet wel in staat zijn om een wandeling van zo’n 12 kilometer te maken. Den Helder op een nieuwe manier ontdekken? Boek dan nu de Napoleon Wandeling, begeleid door Sebastiaan Horn.

Praktische informatie:

Afstand: 11,8 kilometer
Duur: +/- 2,5 á 3 uur
Maximaal aantal personen per wandeling: 5 personen
Prijs: € 17,50
per persoon

BOEK NU DIT AVONTUUR:

    Wandelervaring:

    Wanneer ik op ‘verzenden’ druk ga ik ermee akkoord dat SebastiaanHorn.nl contact met mij opneemt en bekend te zijn met de Algemene Voorwaarden.