Sebastiaan Horn

Durfsporter / Dare-athlete

Over mij

Mijn naam is Sebastiaan Horn (a.k.a. Bas, Sebas, Seb of Sebbie), 36 jaar. In het dagelijks leven ben ik vooral vader van een mooie dochter en werkzaam in de juridische dienstverlening. Paul Jambers zou zeggen: “overdag heeft hij een doodgewone kantoorbaan, maar s’nachts, als de duisternis valt..

Goed, tot zover niets geks…..

Door mijn vader ben ik begonnen met hardlopen en dat is tevens het prille begin van mijn ‘duursport-carrière’. Ik ben altijd al een doorzetter geweest, een drammer. Daarnaast ben ik erg ambitieus en is mijn drang om te (over)winnen erg groot. Samen met mijn vader en later (ook) met mijn broer(s) deed ik mee aan een aantal vaste hardloop-evenementen zoals de Dam tot Dam loop, Egmond loop en de Zandvoort Circuit Run. Later ben ik dit zelf met andere halve marathons gaan uitbreiden.

Met mijn hardloopconditie in gedachten is het idee geboren om van Den Helder naar Texel te zwemmen. Hier zag ik een echte uitdaging in en was er van overtuigd dat dit mogelijk zou zijn. Deze zwemoversteek, een monstertocht van zo’n 5 kilometer door zout water, gigantische stroming en hoge golven,  is inmiddels met goed resultaat volbracht en heeft er voor gezorgd dat mijn passie voor duursport tot ongekende hoogte is aangewakkerd. Ik zie in elke sport een uitdaging: of het nu een (klein) hardloop-evenement is waar ik een scherpe tijd wil neerzetten of een sport wat ik nog nooit heb beoefend en nog helemaal eigen moet maken.

Na hardlopen en zwemmen wilde ik dolgraag fietsen. Een droom die met Cycling Holland in 2014 werkelijkheid is geworden. En wanneer je kan hardlopen, zwemmen en fietsen is het natuurlijk een logisch gevolg dat ik in 2015 ben begonnen met het doen van triathlons. Daarnaast lijkt het me gaaf om als echte ‘kaaskop’ de Elfstedentocht een keer te schaatsen. Als het maar #EPIC is. Ik ben constant op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een nieuw avontuur. Daarbij wil ik zoveel als mogelijk ‘out of the box’ denken. Daarnaast probeer ik met mijn sportieve avonturen verschillende dingen te bereiken: natuurlijk is het vet als je een sportieve prestatie neerzet waar je trots op kunt zijn. Nog gaver is het als je mensen kunt motiveren en geld op kan halen voor goede doelen.

Wat wil ik met deze website bereiken? Ik wil jullie deelgenoot maken van mijn sportieve avonturen. Daarnaast wil ik jullie vermaken en informeren op het gebied van (duur)sport en daaraan gerelateerde nieuwtjes en gadgets. Zo review ik regelmatig producten welke voor duursporters zoals jij en ik zeer interessant zijn.

Tot slot vormen mijn ervaring en prestaties perfect voer voor lezingen, waarin ik vertel over doelen stellen, doorzetten en leren afzien.

De statistieken:

Naam: Sebastiaan Horn (roepnaam Bas)
Geboren: 10 augustus 1982, Hoorn
Lengte: 1 meter 77
Gewicht: 72,8 kg
Sterrenbeeld: leeuw
Tattoos: ja

Hartslag:

Slaap: 47
Treshold: 160
Max: 204

Persoonlijke records:

Hardlopen:

1km: 3:50,9
1 mijl: 6:40
5km: 22:23
10km: 48:18
21,1km: 1:41:59
42,1km: 4:17:45
Verst: 42,81km

Fietsen:

40km: 1:08:09
Hoogtewinst: 1.487m
Verst: 437,68km

Zwemmen:

1km: 18:55
Verst: 4.090m (geregistreerd)

Hiking:

Verst: 100,5km

Mijn favoriete…

…drinken: Schotse Whisky (single malt, Islay) en bier
…eten: Anything Indisch, maar ook carpaccio en gek op biltong
…films: Lord of the Rings, Last Boy Scout en Midnight in Paris
…kleur M&M: blauw
…muzieksoort: Als het maar bij het juiste moment past..
…televisieprogramma: House of Cards, Suits, Top Gear (Netflix)
…tijdschriften: Sidetracked, 220 triathlon, National Geographic

Marathoner
Ironman finisher

Scroll Up