Sebastiaan Horn

Durfsporter / Dare-athlete

Lifeproof Fré case voor iPhone 5(s)

Vandaag de dag hebben we bijna altijd wel onze smartphone bij ons wanneer we gaan sporten. Ik wel in ieder geval. Is het niet om muziek te luisteren is het wel om je sport-activiteit te tracken met een app. Je telefoon krijgt dan ook veel te verduren: een sneeuw- of regenbui, zweet, vuil, en in het ergste geval laat je hem vallen. Allemaal dingen waar je je telefoon stuk van kan gaan. Omdat ik zelf veel zwem, fiets en loop was ik op zoek naar hét ideale hoesje voor mijn iPhone 5. Lifeproof claimt deze te hebben. Waterdicht, stofdicht en shockproof, zonder daarbij het uiterlijk van je iPhone tekort te doen. Ik nam proef op de som. Lees hier mijn uitgebreide review.

De verpakking:

Verpakking: vooraanzicht Verpakking: achteraanzicht Verpakking: binnenkant
De Lifeproof Fré case wordt geleverd in een mooie verpakking. Je kan de voorkant openmaken waardoor je de case goed kunt zien. De verpakking doet meteen al vermoeden dat je iPhone geheel waterdicht wordt door het gebruik van de case. Op de achterkant van de doos staan de belangrijkste functies beschreven.

Wat krijg je er allemaal bij:

In de  verpakking tref je het volgende aan:

– De Fré case
– Adapter (voor bijvoorbeeld je headphone)
– Instructieboekje
– Schoonmaakdoekje

Het uiterlijk:

De Lifeproof Fré case bestaat uit 2 delen: een achterkant en een voorkant met daarin het venster. De zijkant is van een soort rubber. De achterkant is van hard plastic. Het scherm is gemaakt van een soort plastic folie. Wanneer je de case in losse delen voor je hebt liggen vallen de gele pakkingen op. Deze zorgen ervoor dat de case water- en stofdicht blijft.

2015-02-01 16.15.30

Lifeproof cases zijn er in vele kleuren. Van degelijk zwart tot aan opvallend lime-green en zelfs roze. Voor ieder wat wils dus. Je hebt zelfs Lifeproof-cases met camouflage-uiterlijk van Realtree. Helaas zijn deze alleen maar in de Verenigde Staten te krijgen.

Tijdens het gebruik:

Alvorens je de Lifeproof Fré case voor het eerst gaat gebruiken moet je eerst testen of hij wel écht waterdicht is. Vanuit de fabriek worden ze ook getest op waterdichtheid, maar omdat je je dure iPhone aan de case gaat toevertrouwen kan een dubbelcheck zeker geen kwaad. In de instructies staat ook vermeldt dat je, alvorens de case te gebruiken, te allen tijde de case (nogmaals) moet checken op waterdichtheid. Deze test is heel simpel: zo heb ik zelf een stukje toiletpapier opgerold en in de case gestopt. Van toiletpapier kun je namelijk heel snel zien of het vochtig is geworden. De in elkaar gezette case met daarin het toiletpapier dompel je onder in een bak met water. Daarop zet je een glas water zodat de case ook daadwerkelijk ondergedompeld blijft. Vervolgens wacht je 20 minuten. Na 20 minuten haal je je case uit het water en maak je hem weer open. Als het goed is zul je zien dat het toiletpapier nog steeds kurkdroog is. Zo niet, is het verstandig om contact op te nemen met de winkelier waar je de case gekocht hebt.

2015-02-01 17.15.52

Wanneer je de iPhone in je Lifeproof fré case hebt gedaan zul je zien dat de iPhone niet eens zoveel groter is geworden. Ter vergelijking heb ik hier een foto genomen van een iPhone 5(s) in een Lifeproof Fré case met daarnaast een iPhone 5(s) zonder case:

2015-02-01 17.32.06

Eenmaal in de case is de iPhone gewoon te gebruiken zoals altijd! Alle knopjes van je iPhone zijn te benaderen. Bellen, gebeld worden; allemaal zoals je normaal ook zou doen met je iPhone. Het enige nadeel is dat je niet elk laadkabeltje kunt gebruiken met de Lifeproof Fré case. Doordat je telefoon verzonken ligt in de case past alleen de originele Apple lighting cable. Een andere, wat dikkere, kabel zal niet meer passen. Het touchscreen blijft verbazingwekkend goed werken. Het feit dat je beeldscherm achter een beschermende laag zit doet niets af aan de gevoeligheid van je touchscreen. Ook de speakers van de iPhone zeer goed werken. Wel is het zo dat hoe harder je de muziek op je telefoon zet, hoe meer de case resoneert door het geluid.

Een van de grote voordelen van een waterdichte telefoon is dat je ook onder water foto’s (en filmpjes) kunt maken. De case vormt geen enkele belemmering hierbij. De speakers en microfoons van je telefoon worden beschermd door een soort membraan. Wanneer je onder het water aan het filmen bent en boven water komt, kan het zijn dat er wat water tegen het membraan aan blijft zitten. Hierdoor gaat de kwaliteit van het opgenomen geluid iets achteruit. Wanneer je volledig onder water blijft of de membranen vrij maakt van water is er niets aan de hand.

Foto, genomen met iPhone 5 in Lifeproof-case

Foto, genomen met iPhone 5 in Lifeproof-case

Conclusie:

3 woorden: ik ben fan! De Lifeproof Fré case is de ultieme oplossing om je telefoon ‘adventure-proof’ te maken. De functionaliteit van je iPhone blijft volledig gewaarborgd.  Zeker met de verkrijgbare accessoires, zoals de armband om mee te hardlopen, kun je je iPhone overal mee naartoe nemen zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij stuk gaat door vocht, stoten of vuil. Hardlopen in een verfrissende regenbui is geen probleem meer. Je zwemtechnieken filmen? Kan gewoon. Met een aankoopbedrag van rond de € 70,00 is het even een investering, maar ik ben van mening dat de case het dubbel en dwars waard is!

Pluspunten:

+ Maakt je iPhone écht waterdicht, stofdicht en shockproof
+ Mooi uiterlijk van je iPhone blijft behouden
+ Je iPhone blijft handzaam in gebruik: alle functies zijn te gebruiken

Minpunten:

– Prijzig in aanschaf
– Niet te gebruiken met elk type laadkabel

Mijn oordeel:

De Lifeproof Fré case voor de iPhone 5(s) krijgt van mij 5 van de 5 punten!

Score 5

Product-informatie:

Fabrikant: Lifeproof
Product en type: Fré case voor iPhone 5(s)
Geschikt voor: iPhone 5 en 5S
Te koop via: Coolblue

Lifeproof heeft cases voor veel verschillende smartphones! Ik heb zelf een Lifeproof Fré case voor de iPhone 5(s) getest, maar er zijn ook al cases voor de iPhone 6, iPhone 6 plus, iPad, Samsung Galaxy S5 en veel meer! Daarnaast zijn er vele accessoires te krijgen. Lees bijvoorbeeld hier mijn review van de Lifeproof armband (voor tijdens het hardlopen).

Vond je deze review nuttig om te lezen? Heb je vragen of opmerkingen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn reviews? Volg mij dan via Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll Up