Sebastiaan Horn

Durfsporter / Dare-athlete

Lifeproof armband voor iPhone 5(S)

Eerder had ik al een uitgebreide review geschreven over de Lifeproof Fre case voor de iPhone 5(S). Speciaal voor deze case heeft Lifeproof ook een armband, zodat je je goed beschermde iPhone ook mee kunt nemen tijdens het sporten.

De verpakking:

2015-02-01 16.16.31 2015-02-01 16.16.40

 

 

 

 

 

 

De Lifeproof armband  wordt geleverd in dezelfde stijl als de cases (als ook de andere accessoires). De  verpakking laat zien dat je met deze armband je Lifeproof case mee kan nemen op allerlei avonturen. Op de achterkant van de doos zie je een duidelijke weergave van het product alsmede de functionaliteiten van de armband.

Wat krijg je er allemaal bij:

– De Lifeproof armband
– Instructieboekje

Het uiterlijk: 

De Lifeproof armband bestaat uit een houder en een armband. De houder voelt zeer stevig en robuust aan. Bovenop de houder zit een schuifknopje om de iPhone in de houder te vergrendelen. De armband is van rek-elastiek, welke wordt vastgemaakt door middel van klittenband. Op de armband zijn zilvergrijze strepen te zien welke reflecteren in het donker. Dit vergroot de zichtbaarheid van de drager in het donker maar een extra lampje in het donker is altijd aan te raden.
2015-02-01 16.17.17

Tijdens het gebruik:

Alvorens je de Lifeproof case  voor het eerst gaat gebruiken, dien je de armband op maat te knippen. Dit kan maar 1x fout gaan, dus is het belangrijk dat je goed meet en past alvorens je tot het daadwerkelijke knippen overgaat. Nadat je de armband hebt ingekort kun je de sleuf, waardoor de  armband gaat, vastzetten en is hij klaar voor gebruik.

2015-06-20 16.38.542015-06-20 16.38.48

 

 

 

 

 


Je kunt de armband zowel aan je linker- als aan je rechterarm dragen, net waar je voorkeur naar uitgaat. Het is handig om eerst de armband om te doen, en daarna pas de iPhone in de houder te doen. Het plaatsen van de iPhone gaat zeer gemakkelijk. Je schuift de onderkant van je iPhone in de houder en vervolgens druk je de bovenkant naar achter. De case vergrendeld dan in de houder. Je kunt zekerheidshalve de vergrendeling even omhoog houden alvorens je de iPhone naar achter drukt, om eventuele beschadigingen aan je case te voorkomen. Je hoeft niet bang te zijn dat je iPhone uit de  houder valt, want de vergrendeling werkt perfect. Wanneer je toch wat huiverig bent dat hij uit de houder valt kun je deze vergrendelen door middel van een schuifknopje. Ikzelf doe dit eigenlijk nooit en ik ben geen moment bang geweest dat de telefoon met case uit de houder valt.

Wanneer de iPhone in de houder zit, blijven zowel het scherm als alle knoppen goed bereikbaar. Doordat je iPhone in de Lifeproof case zit maakt het niet uit als er een regenbui naar beneden komt; je iPhone is immers waterdicht. Doordat er geen extra laag over het scherm zit, zoals bij veel andere sportbanden wel het geval is, blijft het scherm ook goed te gebruiken. Een liedje skippen of je Strava-app even op pauze zetten terwijl je van het uitzicht geniet is dan ook geen probleem. Over uitzicht gesproken; onderweg een foto maken is geen probleem want je hebt de iPhone zo uit de houder gehaald.

De armband stoort niet tijdens het hardlopen, vind ik zelf. De meningen kunnen hier echter over verdeelt zijn. Je hebt wel wat om je arm hangen dus het gewicht kan voor mensen een storende factor zijn. Dit zal echter met andere houders dan ook het geval zijn. Doordat de binnenkant van de houder met stof is bedekt schuurt hij niet langs je arm. De armband zit goed vast, dus hij gaat niet op en neer tijdens het hardlopen. Ook zakt de case niet van je arm, mits je hem goed vastmaakt uiteraard.

2015-06-20 16.38.58-1

Conclusie:

Deze Lifeproof armband is naar mijn idee de perfecte manier om je iPhone in zijn waterdichte Lifeproof-behuizing mee te nemen tijdens een sport-avontuur, of dit nou hardlopen, trialrunning, een wandeling of een kano-tocht is. De armband is stevig en degelijk en zal niet gauw stuk gaan. Door deze degelijkheid is de case ietwat log, maar ik denk dat dit bij andere armbanden niet veel anders zal zijn. Je profiteert nog steeds optimaal van de bescherming van je iPhone dus een regenbui of een plas water vormt geen enkel probleem tijdens het sporten. De iPhone blijft goed bereikbaar en is gemakkelijk in en uit de houder van de armband te doen. Voor de extreme avonturen kan de case in de houder worden vergrendeld, maar door de stevige vergrendeling is dit niet echt nodig. De armband is met een prijs rond de € 40,00 wat aan de prijzige kant, net als de Lifeproof-case zelf. Maar mijn mening is dat je zeker waar voor je geld hebt. Een nadeel is dat de case alleen te gebruiken is met de Fré of de Nuud-cases voor de iPhone 5(S). Switch je naar een andere telefoon (Samsung of iPhone 6) zul je ook direct een andere case aan moeten schaffen.

Pluspunten:

+ Veel draagcomfort
+ iPhone zit goed vast
+ Alle knoppen en scherm blijft bereikbaar

Minpunten:

– Prijzig in aanschaf
– Gewicht / log
– Alleen te gebruiken met de Lifeproof Fré of Nuud case

Mijn oordeel:

De Lifeproof Fré case voor de iPhone 5(s) krijgt van mij 5 van de 5 punten!

Score 5

Product-informatie:

Fabrikant: Lifeproof
Product en type: armband voor Lifeproof Fré of Nuud (iPhone 5(S))
Geschikt voor: iPhone 5 en 5S (Lifeproof Fré of Nuud case vereist)
Te koop via: Coolblue

Lifeproof heeft cases voor veel verschillende smartphones! Ik heb zelf een Lifeproof Fré case voor de iPhone 5(s) getest, maar er zijn ook al cases voor de iPhone 6, iPhone 6 plus, iPad, Samsung Galaxy S5 en veel meer! Daarnaast zijn er vele accessoires te krijgen. Lees bijvoorbeeld hier mijn review van de Lifeproof Fré case.

Vond je deze review nuttig om te lezen? Heb je vragen of opmerkingen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn reviews? Volg mij dan via Facebook.

1 thought on “Lifeproof armband voor iPhone 5(S)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *